ענף הבנייה והשיפוצים בישראל, סובל לא מעט מבעיות איכות, כוח אדם ועבודה שמבוצעת לא פעם בניגוד גמור להנחיות הרגולטוריות.
אם השקעת ממיטב כספך בדירה יד שניה או דירה חדשה מקבלן, כדאי להשקיע עוד כמה דקות בדיקה אשר יבטיחו כי הקבלן שעומד לפניך הוא קבלן רשום, מוסמך ומפוקח.
איך לבחור קבלן שיפוצים בדרך הנכונה?
על פי אבי מחברת קבלניסט רישום קבלנים, רק 10% מהקבלני השיפוצים שפועלים בישראל רשומים על פי חוק בפנקס הקבלנים אשר מנוהל על ידי רשם הקבלנים. לצערנו, פועלים בישראל יותר מ -20,000 קבלני שיפוצים שלא רשומים כלל – אך מעניקים ומבצעים עבודות שיפוצים על בסיס יומיומי כתוצאה מכשל שוק מובנה.
במשך שנים ענף השיפוצים סבל מתקינה חסרה אשר הובילה לכך שקבלני השיפוצים הקטנים העדיפו לוותר על הרישום אך בשנים האחרונות פועלות תקנות חדשות אשר באו להסדיר את נושא הרישום מול קבלני השיפוצים השונים. היום, כל קבלן שיפוצים יכול לעבור הליכי רישום קבלנים מהירים, קלים ופשוטים ובסופו של דבר לקבל תעודת קבלן שיפוצים רשום 131א, קבלן אינסטלציה 190א וכדומה.
על מנת להבטיח כי עבודת השיפוצים תתבצע ותסתיים על הצד הטוב ביותר, מומלץ לנקוט בצעדים הבאים:
- איתור קבלן שיפוצים רשום – פנקס הקבלנים מכיל את פרטי הקשר של כל הקבלנים הרשומים בישראל. מומלץ לבדוק כי הקבלן שעומד לפניך הוא קבלן רשום דבר אשר יבטיח את אמינותו, רמת הניסיון והידע של קבלן השיפוצים.
- הצעת מחיר וחוזה כתוב – מומלץ בחום לקבל מהקבלן הצעת מחיר כתובה אשר תפרט את העבודה, כתב הכמויות, לוח הזמנים וכדומה. במידה והצעת המחיר התקבלה, מומלץ לחתום על חוזה כתוב אשר מסדיר את לוחות הזמנים, המחיר ותקופת האחריות של הקבלן.
- אחריות – לרוב, משך האחריות משתנה בהתאם לסוג העבודה. באופן כללי, ניתן לקבוע עם קבלן השיפוצים תקופת בדק בה בעיות שיתגלו יתוקנו ללא תשלום.
- ביטוחים – מומלץ לוודא מול קבלן השיפוצים כי יש לו פוליסת ביטוח מתאימה לאחריות מקצועית וצד ג' לעובדים חיצוניים אשר מגיעים לנכס.
לסיכום, איתור קבלן שיפוצים אשר עושה את עבודתו נאמנה היא משימה קשה במיוחד אך באמצעות תשומת לב לפרטים הקטנים ניתן למנוע עוגמת נפש עתידית ולזכות בעבודה מקצועית אשר נשמר לאורך שנים רבות.